SouthBohemiaEventsCalendar - your guide in South Bohemia for culture, events, travel and accommodation

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

BORŮVKOBRANÍ 13. a 14. července 2024

05.07.2024

BORŮVKOBRANÍ 13. a 14. července 2024

 

Borůvkobraní je opět tady! Festival borůvek v Klášteře Borovany se letos koná 13. a 14. července a slibuje bohatý program plný chutí a zábavy. Přijďte ochutnat tradiční borůvkové dobroty. Každý gurmán si zde najde to své, od borůvkových knedlíků po koláče, slané pochoutky a nápoje. Děti i dospělí si užijí koncerty, divadelní představení, lidové řemeslné stánky, zajímavé přednášky a soutěže.

 

Na čtyřhektarovém pozemku bývalého augustiniánského kláštera v Borovavech najdete více než 130 stánků s občerstvením a řemeslnými výrobky. Nebudou chybět tradiční borůvkové koláče, které každoročně peče svaz borovanských žen Bo-žen. Samozřejmostí jsou vyhlášené kynuté knedlíky, bohatě přelité borůvkovým žahourem. Připravují se průběžně ve školní jídelně, aby je návštěvníci měli na talíři čerstvé a je s nimi spojena i soutěž v pojídání borůvkových knedlíků. Dosavadní rekord pana Voharčíka, který snědl 27 knedlíků za 30 minut, nebyl dosud překonán. Možná se to letos podaří právě vám, přihlášku do soutěže najdete na webových stránkách.

 

Na několika scénách vystoupí téměř 300 účinkujících.

Dětem bude opět patřit program v klášterním parku. Těšit se mohou na kapelu Kujme Pikle Band, kapelu Kůzle, pohádky divadla Divoloď, Rybníkářů a divadla Koňmo, vystoupí kouzelník Martin Čejka, chybět nebudou klauni a kejklíři, pěnová show i tvořivé dílny a soutěže. Na dospělé návštěvníky čekají koncerty kapel Luciáni – Lucie revival, Wild Sticks & The Brass Band, Bonsai č. 3, Jiří Schelinger Tribute Mladen Djelmo, Black Tower, Marothova Vávrovanka, Muzikanti z jižních Čech, vystoupení folklórních souborů z Čech i Moravy a další.

 

Parkování na odstavných parkovištích v Borovanech je zdarma a posíleny jsou také autobusové spoje z Č. Budějovic, Třeboně a Trhových Svinů. Podrobný program s časovým harmonogramem, jízdní řády, ceny vstupného a další informace najdete na stránkách www.boruvkobrani.cz

 

Borůvkobraní není jen svátkem borůvek, ale také skvělou příležitostí strávit den plný zážitků s rodinou a přáteli. A v letošním roce slavíme jeho plnoletost, jedná se totiž o neuvěřitelný 18. ročník. Těšíme se na vás v borovanském klášteře, kde společně oslavíme kouzlo léta a sladkou chuť borůvek!

 

Klášter Borovany, jako každý rok, chystá i mnoho dalších zajímavých kulturních akcí. Letní scéna v zahradách borovanského kláštera bude hostit mimo jiné trampskou kapelu HOP TROP se Samsonem Lenkem, poctu Karlu Gottovi a české písničce vzdá kapela The People a rockové pecky v netradičním pojetí představí kapela The Cello Boys. Divadlo A. Dvořáka Příbram zahraje skvělou hudební komedii Figaro a v průběhu srpna vystoupí kapela Portless, do roku 2012 známá jako Support Lesbiens.  

Děti v létě opět svedou slovutnou Bitvu o Slamburk, nebudou chybět červencové Pohádkové středy a v srpnu Pohádky do kapsy se spoustou písniček.

Předprodej vstupenek v borovanském infocentru nebo na www.cbsystem.cz. Více informací najdete na www.borovansko.cz v sekci kalendář akcí.

 

      SouthBohemia Events Calendar

   

 General Partner

About us

 

This website uses cookies to provide services, personalize ads and analyze traffic. By using this website, you agree to this. More information