SouthBohemiaEventsCalendar - your guide in South Bohemia for culture, events, travel and accommodation

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Nemocnici Prachatice přijeli podpořit Nálepková, Březinová i France s Balogovou

05.06.2024

Letos  v květnu se uskutečnil již 14. ročník benefičního koncertu „Kdo má rád…“ a to v jihočeských Nových Hradech. Po hubenějších letech v návštěvnosti diváků se letos sjelo do Kulturního centra Máj téměř plný sál, z čehož měli radost nejen diváci, ale samozřejmě i účinkující.

Ti se začali sjíždět na místo určení na zvukové zkoušky na 15.00 hodinu, kdy se jeden po druhém z interpretů střídali na podiu v rámci vyzkoušení si mikrofonů a aparatury, jelikož na těchto akcích je opravdu zakázáno zpívat na playbacky.

Sál se začal pomalu plnit diváky a zpěváci se shromažďovali v zákulisí. Lehce 18.00 hodině se s diváky přivítala moderátorka večera Michaela Doležalová, která spolu s producentem koncertu a zpěvákem Martinem France spolu s diváky vzdali minutu ticha ve stoje u fotek se zapálenými svíčkami s jejich uměleckými kolegy Josefem Lauferem, Vlastimilem Harapesem a Simonou Postelerovou.

Po této vzpomínce už začal koncert v plném proudu. Jako první se na podiu objevil mladý začínající písničkář Fabián Berka. Tohoto interpreta vystřídala též začínající zpěvačka Maja Rose, která pochází z nedalekých Prachatic a dříve dokonce pracovala jako zdravotní sestra pro nemocnici Prachatice, pro kterou byl opět výtěžek z tohoto koncertu určen. Následoval další pop-rockový zpěvák s kytarou Jan Vytásek, muzikálová herečka a zpěvačka ze Slovenska Vandy Károlyi, finalistka s nezaměnitelným hlasem první řady Superstar Martina Balogová, která dorazila až z Ústí nad Labem.  Svými šansony překvapila a zároveň pohladila po duši herečka a zpěvačka Světlana Nálepková, následně sál roztleskal svými songy Martin France a celé pěvecké martirium ukončila rocková diva Marcela Březinová, která se v Nových Hradech objevila už poněkolikáté. K ní se s diváky přišli společně rozloučit všichni účinkující společně s příznačnou písní Marcely Snad za to může láska.

No a na další půlkulatý 15. ročník se diváci mohou těšit předběžně v květnu roku 2025 opět v Nových Hradech.  

 

 

      SouthBohemia Events Calendar

   

 General Partner

About us

 

This website uses cookies to provide services, personalize ads and analyze traffic. By using this website, you agree to this. More information