SouthBohemiaEventsCalendar - your guide in South Bohemia for culture, events, travel and accommodation

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ ZAHRADY KVĚTŮ V BOROVANSKÉM KLÁŠTEŘE 26. ČERVNA

18.06.2021

SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ ZAHRADY KVĚTŮ V BOROVANSKÉM KLÁŠTEŘE 26. ČERVNA

Bývalý augustiniánský klášter v Borovanech v sobotu 26. června představí veřejnosti novou Zahradu květů. Součástí slavnostního otevření bude i bohatý doprovodný program zakončený barokním ohňostrojem.

V areálu kláštera bude od 14 hodin probíhat řemeslný jarmark, připraven je i kulturní a doprovodný program. Těšit se můžete na kapelu Leťáci, dětem zazpívá kapela Pískomil se vrací a na závěr večera zazní legendární písně kapely Olympic v podání Olympic revival. O finále se postará barokní ohňostroj, který vypukne kolem 23. hodiny.

Během dne budete moci sledovat práci floristky, vyfotit se v květinovém fotokoutku, nebo si vyrobit květinovou čelenku. S novou Zahradou květů vás formou komentovaných prohlídek seznámí sám autor, borovanský zahradník Pavel Chlouba.

V týdnu před samotným slavnostním otevřením zahrady bude v klášteře probíhat pásmo besed a přednášek, které budou zaměřeny na přírodu a zahradu. V pondělí 21. června můžete navštívit besedu Jiřího Řehounka ze sdružení Calla na téma ochrany přírody v zahradách, v úterý 22. června se můžete těšit na povídání o svatojánských bylinkách s bylinkářkou Radmilou Malinovskou. Ve středu vás autor nové Zahrady květů Pavel Chlouba provede po zajímavých stromech Borovan. Na poslední, čtvrteční přednášce 24. června se dozvíte něco více o dešťových zahradách z úst Ireny Kolářové, zakladatelky první soukromé ukázkové přírodní zahrady v Čechách.

Vstupné na slavnostní otevření: dospělí 100 Kč, děti, ZTP a senioři 50 Kč

Besedy o zahradách a přírodě: 30 Kč přednáška

Více informací:  www.borovansko.cz

Předprodej vstupenek: https://1url.cz/ZK2Lu  

Foto: archiv Města Borovany, archiv kapel Leťáci, Olympic revival, Pískomil se vrací a Theatrum Pyrotechnicum

 

      SouthBohemia Events Calendar

   

 General Partner

About us

 

This website uses cookies to provide services, personalize ads and analyze traffic. By using this website, you agree to this. More information