SouthBohemiaEventsCalendar - your guide in South Bohemia for culture, events, travel and accommodation

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Neboj se babičko, dědečku, zvládneme to!

30.04.2020

Neboj se babičko, dědečku, zvládneme to! 

Jsou Tví prarodiče v této době smutní, že se nemůžete scházet? Chybí jim Tvé objetí, Tvá blízkost a možná i to Tvoje věčné brblání? 

Pokud si myslíš, že by jim pomohlo rozptýlení, přihlaste se společně do projektu: Neboj se babičko, dědečku zvládneme to! 

Projekt realizuje RADAMBUK s Dětskou organizací Fénix na Slovensku. 

Dosud se o Tebe starali Tví prarodiče, nyní se postaráš Ty o ně. Zaženeš jejich chmurné myšlenky a pomůžeš jim trošku si zavzpomínat. Ty budeš prarodiče kontrolovat, Ty budeš s nimi na dálku komunikovat a Ty budeš ten, kdo je posune dopředu. Tví prarodiče přijdou na jiné myšlenky a Ty jim pomůžeš překonat chvíle bez rodiny a bez sociálních kontaktů. 

Jak na to? 1. Přihlas sebe a svou babičku nebo dědečka do projektu. Stačí napsat e-mail na adresu kancelar@radambuk.cz  , v němž uvedeš jméno, příjmení, věk svůj a svých prarodičů. Kromě toho napíšeš, proč si do projektu svého prarodiče přihlásil. 2. Tvému prarodiči zašli nebo zatelefonuj témata, kterým se může věnovat a napsat krátké povídání. Spolu se zamyslete nad tím, co by se jim nejvíce líbilo a co bys Ty chtěl podrobněji vědět o svých prarodičích a vyberte téma (můžete jich zpracovat libovolný počet). 3. Tvým úkolem bude "dohlížet", aby prarodiče na dané téma zavzpomínali a svoje vzpomínky a moudré rady dali na papír a předali je tím dětem do připravované publikace s názvem „Jak to bylo kdysi?“  4. Příběh - zpracované téma pošlete prostřednictvím e-mailu k nám do kanceláře napsaný ve wordu nebo naskenovaný do 30.5.2020. Přivítáme i fotografie, kresby, návody, zkrátka vše, co nás mohou prarodiče naučit. Stanete se tak spolutvůrci československé publikace o mezigeneračním učení. Kdo bude autorem? Vy a prarodiče, kteří předají svoje vzpomínky a vědomost svým vnoučatům.  

Nejkrásnější příspěvky odměníme malým dárkem.  Každý, kdo svého prarodiče zapojí do projektu, získá batůžek na přezůvky nebo tělocvik s logem RADAMBUKu.  

Na přihlášky a příběhy se těšíme na adrese kancelar@radambuk.cz do 30.5.2020!!! 

Neboj se babičko,  dědečku, zvládneme to! 

Témata pro babičku, dědečka na výběr 

1. Moje dětství  - Takto jsme si hrávali - Toto byly naše hračky - Moje záliby včera a dnes 2. Tradice - Velikonoční zvyky - Vánoční zvyky 3. Škola - Moje studia - Předměty v naší škole - Oblíbený předmět - Můj první učitel/učitelka - Moji spolužáci - Třída a lavice 4. Kariéra - Ukončil jsem školu a … - Moje první zaměstnání - Zaměstnání, které mě nejvíc naplňovalo - Moji kolegové, kolegyně 5. Rodina - Jak jsme se s dědečkem/babičkou seznámili - A byla svatba - Děti naše radost - Jak jsme vybírali jména pro naše děti - Nejkrásnější den v mém životě 6. Moje město, obec - Jak jsme vybrali naše společné bydlení - Naši sousedi - Nejvýznamnější budova - Nejvýznamnější události v naší obci 7. Vařím, vaříš, vaříme - Kdo mě naučil vařit - Nejoblíbenější recepty - Bylinky 8. Zahrádka a dům - Jarní práce – co a kdy - Léto v zahrádce - Podzimní práce - Jak uskladnit ovoce a zeleninu - Bytové zahrádky - Pěstujeme květiny v bytě - Můj balkón, moje terasa 9. Volné téma Kontakty: RADAMBUK-Rada dětí a mládeže Jihočeského kraje z.s., Husova tř. 622/45, 370 05 České Budějovice  E-mail: kancelar@radambuk.cz  Tel.: 775 644 101, 775 644 003

 

      SouthBohemia Events Calendar

   

 General Partner

About us

 

This website uses cookies to provide services, personalize ads and analyze traffic. By using this website, you agree to this. More information