SouthBohemiaEventsCalendar - your guide in South Bohemia for culture, events, travel and accommodation

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Přijďte si užít den otevřených dveří v píseckém hřebčinci!

27.08.2019

Přijďte si užít den otevřených dveří v píseckém hřebčinci!

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) v sobotu 31. srpna pořádá Den otevřených dveří v Zemském hřebčinci v Písku, který byl rekonstruovaný z fondů EU. Na návštěvníky čeká mimo prohlídek i přehlídka jízdní policie, jízda na ponících či kapela Kvintet. MMR pro ně navíc připravilo prezentaci fondů EU a další atrakce pro celou rodinu.

V průběhu dne otevřených dveří, který probíhá souběžně s Chovatelským dnem, si budete moci prohlédnout stáje a expozici věnovanou historii hřebčince. Zjistíte tak například, že slavný kůň Ardo, který byl předlohou pro sochu koně svatého Václava na Václavském náměstí v Praze, pocházel právě z Písku. Za jeho sochou nemusíte cestovat až do Prahy, má ji totiž i na nádvoří hřebčince.

Můžete se těšit i na bohatý program, který ocení nejen milovníci koní. Představí se jízdní policie, uvidíte drezurní i skokovou čtverylku, a také vystoupení s fríským koněm. Děti si budou moci užít zábavu na skákací nafukovací farmě, při jízdě na ponících či při malování na obličej. Na návštěvníky čeká také představení zajímavých projektů podpořených z fondů EU v okolí a další soutěže a hry o ceny. Program doplní také vystoupení písecké kapely Kvintet.

Akce je zdarma a bez nutnosti předchozí registrace. Parkování na místě zajištěno.

Více informací najdete na webu http://www.dotaceeu.cz/dod.

 

 

 

      SouthBohemia Events Calendar

   

 General Partner

About us

 

This website uses cookies to provide services, personalize ads and analyze traffic. By using this website, you agree to this. More information