SouthBohemiaEventsCalendar - your guide in South Bohemia for culture, events, travel and accommodation

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

JIHOČESKÉ NOVÉ HRADY ZNOVU OŽIJÍ KLASICKOU HUDBOU

26.07.2019

JIHOČESKÉ NOVÉ HRADY ZNOVU OŽIJÍ KLASICKOU HUDBOU

                     

Festival hudby, hudebních nástrojů a kulturních projektů začíná již tuto sobotu

 

                  

Od soboty 27. července již počtvrté rozezní jihočeské Nové Hrady a okolí klasická hudba. Jednotlivé koncerty jsou situovány hned do několika míst. Zahajovací a závěrečný koncert zazní přímo v novohradském kostele a tamním zámku. Další tři večery budou na Dobré Vodě v nádherném Chrámu Panny Marie Těšitelky, rakouské Altweitře v kostel sv. Petra a Pavla (Filialkirche) a také v půvabném prostředí kostela v Trhových Svinech. Začátky všech koncertů jsou ve 20:00.

 

„Na koncertech zazní známá i takřka neznámá hudba čtyř staletí, program je speciálně připravený a „šitý na míru“ každého festivalového večera tak, aby si posluchač mohl vybrat podle svých představ,“ říká o dramaturgii festivalu Jaroslav Svěcený. „Posluchači budou mít možnost slyšet kolekci unikátních italských a francouzských mistrovských houslí 17.-19. století, které byly dovezeny ze zahraničních sbírek  právě na tyto festivalové večery.

 

V průběhu festivalu spolu s houslistou, uměleckým ředitelem a dramaturgem festivalu Jaroslavem Svěceným postupně vystoupí špičkoví interpreti tří generací: varhanice a virginalistka Michaela Káčerková, cembalistka Jitka Navrátilová, flétnistka Žofie Vokálková, sopranistka Markéta Fassati, kytarista Miloslav Klaus, klavírista Václav Mácha a mladá houslistka Martina Včeláková.

 

„Udělám vše pro to, aby se letní festival Jihočeské Nové Hrady stal místem každoročního setkávání lidi z tuzemska i zahraničí, kteří si chtějí propojit krásnou hudbu s půvabnou přírodou a historickými objekty mého oblíbeného pomezí České republiky a Rakouska,“ říká Jaroslav Svěcený.

 

Hudební festival Jihočeské Nové Hrady 2019 začíná 27. 7. a potrvá do 31. 7. Vstupenky na všechny unikátní festivalové koncerty lze rezervovat na telefonních číslech 386 362 195 či 602 150 208 nebo prostřednictvím e-mailu: kic@novehrady.cz.

 

      SouthBohemia Events Calendar

   

 General Partner

About us

 

This website uses cookies to provide services, personalize ads and analyze traffic. By using this website, you agree to this. More information