SouthBohemiaEventsCalendar - your guide in South Bohemia for culture, events, travel and accommodation

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Minipivovar a restaurace Krajinská 27 - Naši hosté jsou pro nás především hosté a ne klienti!

20.10.2017

Naši hosté jsou pro nás především hosté a ne klienti!

 

„Pracuj na svém snu, abys nemusel pracovat na snu někoho jiného.“

Tak zní jeden moderní citát, který se hodí k osobě Petra Šmídka. Po té, co si řekl, že má nasbíráno dost vlastních zkušeností, otevřel svou vlastní restauraci a minipivovar a hned na to s ním vyhrál pivo roku 2016 za polotmavý ležák v celostátní soutěži. Nyní vzkvétá i restaurace, o kterou denně svědomitě pečuje nejen jako její provozovatel, ale hlavně jako šéfkuchař.

Máte bohaté zkušenosti z vyhlášených podniků jako Brio nebo Olivier, čím vším jste dále prošel a co vám to dalo?

Když jsem pracoval v Olivieru setkal jsem se tam se špičkovými kuchaři, kde jsem pracoval na pozici vedoucí směny, byli jsme tak sehraný a strašně jsme si sedli, že jsme chodili do práce a těšili se na sebe. Celý den pak následovala ohromná dřina u sporáku, ale pořád jsme měli rohlík na puse, prostě nás to bavilo spolu. Jednoho dne jsem projížděl na internetu prostory k pronájmu (což ostatně dělám dodnes) a našel jsem tam právě prostor nynějšího Bria. Když jsem přišel do práce tak jsem to ukázal klukům Tomášovi Kraflovi a Pavlovi Vostrackému, a říkám, že jdeme do toho!  Sebrali jsme odvahu, dali výpověď, a začali. Po šesti měsících přišla nabídka na místo šéfkuchaře v 5 hvězdičkovém hotelu na Hluboké v RRC nynějším Wellnes hotel DIAMANT, tam jsem působil dva roky.

A pak přišel nápad otevřít si vlastní podnik? Co byl prvotní impuls?

Sen, chtěl jsem v kuchyni dosáhnout na vrchol a vrchol pro mne byl, že budu pracovat jako šéfkuchař a velet armádě kuchařů anebo provozovat velkou hospodu.
Když se otevřel minipivovar Krajinská 27, byl jsem nadšen a těšil jsem se na to. Po roce provozu jsem se dozvěděl, že provozovatelé odešli a podnik zůstal bez vedení, tak jsem oslovil majitele objektu jestli nechce nějakým způsobem spolupracovat a po půlročním jednání vyplynulo, že by bylo nejlepší si podnik pronajmout. Nebylo to jednoduché dát v tak prestižním povolání jako je šéfkuchař v pětihvězdičkovém hotelu výpověď, dlouho jsem se rozhodoval, ale nakonec to udělal a začal jsem shánět tým a oslovil jsem ty, které jsem znal a už někdy jsem s nimi pracoval. Minipivovar Krajinská 27 jsme znovu otevřeli 4.4.2016

 

Na vašich stránkách mě zaujala větička – zaměřeno na hosty. Co si přesně pod tím mají vaši hosté představit?

Naši hosté jsou pro nás především hosté a ne klienti, ze kterých bychom měli vyždímat co nejvíce peněz. 

Máte nějaké speciality, na které byste chtěl pozvat?

Naší největší specialitou je naše pivo a k tomu se snažíme vařit jídla, která se k tomu hodí. Hodně si naši hosté chválí vepřová žebra, která udíme na višňovém dřevě v Josper grilu,  a steaky z vyzrálého hovězího v Josperu. Každý všední den vaříme 3 druhy poledního menu a polévku. Pravidelně každé úterý a čtvrtek je na polední menu čerstvá ryba, ve středu svíčková a v pátek samozřejmě vepřový řízek s bramborovým salátem.

Vaříte vlastní pivo, které získalo titul pivo roku 2016. V jaké to bylo soutěži?

Ocenění jsme získali na pivních slavnostech v Českých Budějovicích v kategorii minipivovary. 1. místo polotmavý ležák Krajinský Jantar v soutěži pivo roku České republiky

Jaká piva dále vaříte a co chystáte do budoucna?

Vaříme ležák Krajinskou světlou jedenáctku, ležák Krajinskou světlou dvanáctkuctku, ležák Krajinský Jantar polotmavý, Krajinská Raketa (IPA) a největší specialitou je Krajinsá 27 která zraje 6 měsíců!

A co chystáme do budoucna?  V první řadě musíme stabilizovat personál  restaurace tak, abychom byli jako rodina. Zatím jsme poloviční, hledám kuchaře a servírky do party, které to dělají rádi a ne jenom pro peníze, i když peněz si vydělají u nás dost na Budějické poměry. No a pak bych chtěl zprovoznit music club ve druhém patře, který byl svého času dost vyhlášený. V prvním patře chystáme salonek pro cca 60 osob, na firemní večírky, svatby, konference atd.

 

      SouthBohemia Events Calendar

   

 General Partner

About us

 

This website uses cookies to provide services, personalize ads and analyze traffic. By using this website, you agree to this. More information