Otevírací doba pivovaru:
DEN | OD | DO |
Pondělí | 11:00 | 22:00 |
Úterý | 11:00 | 22:00 |
Středa | 11:00 | 22:00 |
Čtvrtek | 11:00 | 22:00 |
Pátek | 11:00 | 23:00 |
Sobota | 11:00 | 23:00 |
Neděle | 11:00 | 21:00 |
První českobudějovický minipivovar Kněžínek
V čem je minipivovar Kněžínek výjimečný?
Kromě svého prvenství, co se týče data vzniku, má první českobudějovický minipivovar Kněžínek ještě mnoho dalších předností. Je vyjímečný především svou komplexností. Pivovar je začleněn do komplexu RKC Nové Dvory, díky čemuž je možné nejen přijít ochutnat a odnést si s sebou místní pivo, ale také využít dalších služeb, kterými jsou: 2 restaurace, kongresový sál, wellness s bazénem a se saunou, posilovna, bowling, multifunkční sportovní hřiště a v neposlední řadě penzion s 16-ti pokoji.
Jaký je rozdíl mezi velkým a malým pivovarem?
Pivo z malého pivovaru se liší od velkého dvěma zásadními odlišnostmi:
Za prvé se jedná pouze o malé objemy výroby. Druhým rozdílem je, že pivo je spotřebováváno v relativně krátké době po uvaření, díky čemuž jej není třeba filtrovat a pivo si uchovává původní charakter z ležáckého tanku.
Varna restauračního minipivovaru bývá umístěna většinou přímo v restauračním sále, kde zákazník může sledovat sládka přímo při práci. V neposlední řadě mívají majitelé minipivovarů (v minipivovaru Kněžínek to platí beze zbytku) ke svému oboru podnikání nejen ekonomický, ale i citový vztah.
František Apfelthaler – sládek v minipivovaru Kněžínek
Vaření piva se věnuje již přes 20 let. Během své kariéry měl to štěstí, že si mohl projít vícero pivovary v Česku i v zahraničí. Souhlasit s ním nutno v názoru, že žádná teorie nedokáže nahradit praktické zkušenosti z jednotlivých pivovarů, neboť každý z nich využívá svoje „know – how“ získané letitými poznatky. Na vaření piva v malém pivovaru mu vyhovuje rodinné prostředí, kde má možnost plně zachovat veškeré tradiční pivovarské postupy, a každé várce piva se může se pečlivě a s citem věnovat.