Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Akce s Budvarem

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

ozvěny anifilmu 2024 | průlet soutěží videoklipů / Wortnerův dům

ozvěny anifilmu 2024 | průlet soutěží videoklipů / Wortnerův dům

11.09.2024
Alšova Jihočeská Galerie
září

11

OZVĚNY ANIFILMU 2024 | PRŮLET SOUTĚŽÍ VIDEOKLIPŮ / WORTNERŮV DŮM
11.09.2024, 19:00
Alšova Jihočeská Galerie

ozvěny anifilmu 2024 | průlet soutěží videoklipů | 11. 9. 2024 | 19:00

wortnerův dům | české budějovice

vstup | zdarma

Animace a hudba si odpradávna rozumějí. Platí to i dnes, kdy je animovaný videoklip velice oblíbenou volbou interpretů napříč spektrem hudebního průmyslu. Zároveň je také ideálním formátem pro animátorky a animátory, kteří se mohou na krátké ploše "vyřádit". Zkusit si něco, co krátký, natož celovečerní film nedovoluje. Autorská svoboda pak z klipů jasně září a tvoří z klipů skutečně svébytnou uměleckou formu hodnou pozornosti. V tomto "průletu" košatého výběru soutěžních děl nemohou chybět oceněné videoklipy, a to jak z české soutěže (Prezident Lourajder: Lunapark), tak z té mezinárodní (Hilgeum: Illusion, Vonfelt: Je Pars).

Srdečně Vás tímto zveme na tradiční promítání Ozvěn Anifilmu, které připravuje Alšova jihočeská galerie a Jihočeské divadlo ve spolupráci s Mezinárodním festivalem animovaných filmů Liberec. Letošní program Ozvěn Anifilmu 2024 v Českých Budějovicích nabídne pět filmových večerů, dopolední promítání pro děti – Pohádky z lesa i města a výběr toho nejlepšího ze současné české i světové animace.

11. ročník filmových projekcí opět představí zajímavý mix animačních technik, hudební videoklipy, dokumentární filmy, filmové pásmo věnované hororu a jiným obskurnostem – Znepokojivá zvířátka a další loutkové a umělecké lahůdky. Těšit se také můžete na celovečerní animovaný snímek – Něžní metaláci, vyprávějící příběh stydlivého chlapce Juanja o jeho lásce k hudbě a k divokému heavy metalu.

Filmové projekce Ozvěn Anifilmu 2024 v Českých Budějovicích tradičně pro jihočeské návštěvníky moderuje David Kubec.

Vstup na všechny filmové projekce je zdarma.
Změna programu vyhrazena.

Wortnerův dům | U Černé věže 343/22 | 370 01 České Budějovice

ALŠOVA JIHOČESKÁ GALERIE Zámecká jízdárna čp. 144

  Alšova jihočeská galerie je jediné muzeum umění v Jihočeském kraji, které patří k pěti největším ústavům svého druhu v České republice. Zahájila svou…

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace