Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Copak dělala Březinová s Francem a Baťkem na Knížecí cestě?

17.06.2024

Copak dělala Březinová s Francem a Baťkem na Knížecí cestě?

 

Před pár dny se v Apartmánech Knížecí cesta u Lipna uskutečnil takzvaný improvizovaný Minikoncert. Nápad vznikl v hlavách resort managerky Martiny Ostrýžové a zpěváka a producenta Martina France. Martin oslovil resort Knížecí cestu v rámci spolupráce jiné akce v jižních Čechách, oni souhlasili a věnovali vouchery na víkendové ubytování. První rok si France jel resort obhlédnout a letos právě po domluvě s managerkou Aparthotelu vznikl nápad na již zmíněný koncert.

A tak se letos poprvé potkali interpreti na improvizovaném a doslova domácím koncertu ve venkovních prostorách bistra u Knížecí cesty. Účinkující se potkali nejdříve na zvukových zkouškách, poté se ubytovali hned vedle v bývalé Hájence a ve 20.00 byl koncert odstartován. Každý z interpretů se představil čtyřmi songy a jako první na improvizované podium dorazil kytarový zpěvák a písničkář Jan Vytásek, který si většinu skladeb skládá sám. Po klidných dvaceti minutách dorazila doslova rocková dračice Ina Urbanová, která svým nakřáplým hlasem překvapila přítomné diváky, včetně megahitu zpěvačky Jany Kratochvílové Milování za svítání. Následně svými kytarovými baladami překvapil a opět vyklidnil přítomné diváky zpívající herec Petr Batěk, který se zároveň postaral o zvukovou aparaturu a celý koncert zvučil.

Následoval se svým vystoupením čtyř písní již zmiňovaný Martin France, který nemohl vynechat pomádovský hit Jsme parta správná a koncert ukončila rocková legenda Marcela Březinová, která zařadila i nesmrtelný hit Karla Svobody Hádej, který byl psaný přímo pro tuto interpretku. Marcela se rozloučila spolu se všemi spoluúčinkujícími kolegy songem Snad za to může láska a diváci, kteří měli vstup zdarma, se po dohrání koncertu bavili spolu se zpěváky do pozdních nočních hodin.

Akce se nečekaně zúčastnil i majitel romantického resortu a na jeho vyslovené přání by se tento Minikoncert na Knížecí cestě mohl uskutečnit i v roce 2025.

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace