Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Oktober Golf Fest

14.10.2021

Oktober Golf Fest

V sobotu 9. 10. 2021 se konal výjimečný golfový turnaj, který se nesl v duchu Bavorska a světoznámého Oktoberfestu.


Turnaje se zúčastnilo kolem 100 hráčů a dovolujeme si konstatovat, že z turnaje se stala nová tradice a jedná se o nejúspěšnější turnaj sezóny 2021.


Hráče přivítaly hostesky v tematických kostýmech, krojích, a nabízely welcome drink v podobě slivovice. Každý dostal na zakousnutí tradiční preclík. Po snídani, ve které nechyběly bílé bavorské klobásky a játrový sýr, hráči již mohli ochutnávat různé druhy piv zdarma, které pro ně připravily české pivovary. Každý pivovar měl na terase vlastní výčep s odpovědnou osobou, která načepovala pivo, tak jak se patří, a představila svůj pivovar. Jednalo se o pivovary:

Budějovický Budvar, Pilsner Urquell, Samson, Hulvát, Beeránek a na Hluboké samozřejmě nesměl chybět Pivovar Hluboká.

Každý si připravil 2 – 3 piva na čepu.


Dalšími sponzory turnaje byly ACR Auto, které kromě cen vystavilo i své exkluzivní vozy BMW a Pivní lázně Ninkasi, které sídlí v Českých Budějovicích. Lázně dodaly krásné tři vouchery – Pobyt pro 2 osoby s pivní lázní, Pivní koupel pro 2 osoby, Hydromasážní vana pro 2 osoby. Golfový klub Golfclub über den Dächern von Passau dodal 4x voucher na hru 18 jamek.

Golfový turnaj slavnostně zahájil ředitel resortu pan Antonín Loužek, který představil jednotlivé pivovary a nezapomněl ani na představení pravého Oktoberfestu v číslech. J Zvonění bavorských zvonců odstartovalo turnaj v 10:30 hodin.

Během hry pro hráče bylo připraveno na jamce č. 1 a jamce č. 10 občerstvení v podobě grilovaného „bratwurts“ a sekané. Pivovary byly připraveny i na hřišti s výčepem piva zdarma. Konkrétně se jednalo o pivovary Samson, ten byl připraven i pro řidiče s Pitem, jihočeský Hulvát a nesměl chybět ani světoznámý Budějovický Budvar. J

Na hřišti byly připravené klasické vložené soutěže – Longest drive, Nearest to the pin, ale i speciální, jako soutěž v čepování piva u stánku Budvar, nejvíce vypitého piva u pivovaru Samson. Každý hráč obdržel při startu hrací kartu, kam sbírali razítka za každé ochutnané pivo, pokud ochutnali pivo od všech 6 pivovarů, losovalo se v tombole o hodnotnou cenu. U puttingu greenu byl umístěn Trouble shot v pododě hry na sud. Hráči se museli trefit na víko sudu.

Dohrávat začali docházet kolem 16. hodiny s dobrou náladou, ať již kvůli vyvedenému slunečnému počasí, dobrým výsledkům, tak i možná kvůli ochutnávce piv. J

Čekala je večeře v podobě rautu, který zahrnoval pomalu pečené vepřové koleno, bavorské knedlíky, dva druhy zelí, špekové knedlíky, grilované klobásky a i tradiční špecle se sýrovou omáčkou.
Slavnostního zahájení výsledků se ujal opět pan ředitel resortu za doprovodu mediální podpory Gabriely Partyšové a Jakuba Koháka, který nezkazí žádnou legraci.

Absolutním vítězem se stal Josef Šanda po součtu brutto a netto bodů (78b.)

Chtěli bychom poděkovat všem hráčům, v kostýmech i bez, za skvělou a veselou atmosféru a hlavně všem partnerům turnaje za dodání krásných a hodnotných cen, které ani hráči nemohli unést. J I za skvělou organizaci a logistiku.

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace