Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Pavel Černoch, Ivo Kahánek, Pavel Šporcl i Marek Ztracený – Mezinárodní hudební festival Český Krumlov přivítá ty nejlepší české současné interprety

27.06.2020

TISKOVÁ ZPRÁVA

 

Pavel Černoch, Ivo Kahánek, Pavel Šporcl i Marek Ztracený – Mezinárodní hudební festival Český Krumlov přivítá ty nejlepší české současné interprety

 

Praha, 29. června 2020 – Koncert celosvětově známého tenoristy Pavla Černocha nebo Český večer v podání zpěváků Marka Ztraceného, Ondřeje G. Brzobohatého a Ondřeje Rumla – to jsou novinky v programu tradičního Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov. Kvůli pandemii koronaviru se festival musí obejít bez původně pozvaných zahraničních hostů a letošní ročník se tak řídí mottem „Český Krumlov s českými umělci“. Kromě programu se změnil i termín. 29. ročník krumlovského festivalu, který patří k nejvýznamnějším hudebním kulturním akcím České republiky se uskuteční od 18. září do 3. října.

 

„Naše největší přání bylo festival zachovat a nepřerušit tak 28letou tradici. To se nám povedlo. Řekli jsme si, že nečekanou a tíživou situaci zvládneme. Uskutečněním festivalu bychom rádi podpořili město Český Krumlov a českou hudební scénu. Líbí se nám spojení Český Krumlov s českými umělci a přizpůsobili jsme tomu celý program. Návštěvníci například ani letos nepřijdou o tradiční národní večer. Na Českém večeru uslyší jen ty největší české hity od dob R. A. Dvorského až po současnou hudbu v podání těch nejpopulárnějších zpěváků současné hudební scény, a to Marka Ztraceného, Ondřeje G. Brzobohatého a Ondřeje Rumla,“ zve na festival prezident festivalu Jaromír Boháč.

 

Z toho, že se festival pouze přesunul a úplně nezrušil, mají radost i umělci, které návštěvníci na akci uvidí. Mezinárodní hudební festival Český Krumlov má své nezastupitelné místo v kulturním dění nejen regionu, ale i v mezinárodním měřítku, takže určitě nezapadne a fanoušci si ho najdou. Do Krumlova se moc těším. Každý koncert je pro mě zážitek a u nás v Česku o to větší, že jsem rád hrdým Čechem, to se o mě také ví,“ říká houslista Pavel Šporcl.

 

Na festival zavítá držitel ceny Anděl 2019 i Česká filharmonie

Návštěvníci se mohou těšit na vynikající české pěvce, instrumentální sólisty, orchestry a komorní soubory. „Máme velkou radost, že se mezi účinkujícími letos objeví i jeden z nejvýznamnějších klavíristů Ivo Kahánek, pro kterého je rok 2020 plný úspěchů. Nejdříve obdržel cenu britské BBC Music Magazine a nově je také držitelem ceny Anděl 2019 v kategorii Klasika. Z českých orchestrů přijala naše pozvání Česká filharmonie v čele se svým šéfdirigentem Semjonem Byčkovem. Ta se na krumlovský festival vrátí po dlouhých 16 letech. Návštěvníci se mohou těšit i na violoncellistu Jiřího Bártu nebo na večer plný filmových melodií v podání Severočeské filharmonie Teplice,“ popisuje jen zlomek z bohatého programu Jaromír Boháč.

 

Podrobnosti k jednotlivým koncertům a jejich nové termíny zájemci najdou na webových stránkách www.festivalkrumlov.cz, kde si mohou vstupenky také zakoupit.

 

Pro více informací, prosím, kontaktujte:

Mgr. Lucie Herberová

PR Manager

Tel.: +420 728 453 064

e-mail: lucie@festivalkrumlov.cz

 

 

O Mezinárodním hudebním festivalu Český Krumlov

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov je od roku 1992 letní přehlídkou, na které zní hudba od 15. až po 21. století. Během celé historie festivalu na něm vystoupilo více než 12 tisíc umělců ze 40 zemí světa. Mezi nimi byli i velké kulturní ikony jako např. operní pěvci Plácido Domingo, Jonas Kaufmann, Renée Fleming, ale i nedávno zesnulý zpěvák Karel Gott nebo operní pěvkyně Dagmar Pecková. Festival navštíví každoročně okolo 20 tisíc lidí, letos díky přesunutí festivalu na podzimní termín a výhradně do interiérů očekávají pořadatelé zhruba poloviční návštěvu.

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace