Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Středeční koncerty před K2 pomáhaly i letos!

09.10.2019


Středeční koncerty před K2 pomáhaly i letos
!

Série středečních koncertů pořádaná před hudebním klubem K2 měla i letos charitativní podkres. Výtěžek z dobrovolného vstupného si ponechá českobudějovické centrum Arpida.

 

„Nutno říct, že těch jedenáct střed byla jedna velká jízda,“ říká PR manager centra Arpida Ondřej Hellebrant. „Každou středu jsme stavěli prodejní stánek s výrobky našich klientů i s promo předměty našeho centra. Každou středu jsme sháněli dobrovolníky, kteří by s kasičkou vybírali dobrovolné vstupné. Každou středu večer jsme to všechno zabalili a čekali na další týden. Ale nutno říct, že jsme si to skvěle užili a výtěžek určitě stál za energii, kterou do toho centrum Arpida dalo,“ dodal.
Do středečních koncertů vkládali energii také muzikanti, kteří vystupovali na podiu. Návštěvníci mohli slyšet kapely UDG, Plastic people of the Universe, Oceán, Satisfucktion, Totální nasazení, Better way a další. Lidé do kasiček za celou šňůru koncertů přispěli neuvěřitelnou částkou 139 457,-Kč.
Kromě dobrovolného vstupného mohli návštěvníci přispívat také zakoupením výrobků klientů centra Arpida. Tímto nákupem lidé za jedenáct střed přispěli částkou 33254,-Kč. “VII. ročník festivalu po třetí ukázal, že lidé v ČB nejsou zkažení akcema zdarma, kterých je u nás až moc. Spojením výběru vstupu na dobročinné účely mě těší a svým způsobem naplňuje, že v podstatě tato akce není se vstupem zdarma. Částka která se letos vybrala je neuvěřitelná a mám z toho obrovskou radost,” ohlédl se za letošním ročníkem pořadatel akce Lukáš Michal. “Všem moc děkujeme! Peníze použije centrum na nákup speciálních komunikačních pomůcek, díky nimž mohou komunikovat i lidé, kteří se z různých důvodů nemohou vyjadřovat verbálně,“ vysvětlil Ondřej Hellebrant. Centrum Arpida nabízí již 26 let komplexní péči o klienty a to prostřednictvím střediska sociálních služeb, nestátního zdravotního zařízení, škol a školských zařízení. Denně centrum navštíví na 165 klientů. Ambulantně potom služeb centra využívá na 2500 klientů ročně.

 

 

Ondřej Hellebrant

 

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace