Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Leonardo da Vinci v Českých Budějovicích. Pro velký úspěch PRODLUŽUJEME interaktivní expozici LEONARDO.

07.09.2019

Leonardo da Vinci v Českých Budějovicích.

 

Pro velký úspěch PRODLUŽUJEME interaktivní expozici LEONARDO.

 

České Budějovice, 5. září 2019

 

Pro velký úspěch prodlužuje společnost Objevárium výstavu pro děti i dospělé – LEONARDO. Interaktivní výstava LEONARDO bude v objektu Solnice na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích k vidění až do 24. listopadu 2019.

Od pondělí do pátku si budou moci návštěvu zarezervovat školní skupiny, pro veřejnost bude výstava otevřena o víkendech.

 

Renesanční člověk Leonardo da Vinci!

Žasly jste někdy nad jeho rozsáhlými vědomostmi či vynálezy? Toužili jste, jako on, letět či zkoumat anatomii těla? Obdivovali jste jeho malby? To vše nyní nabízíme na jednom místě! Interaktivní výstavu Leonardo s českobudějovické Solnici pro velký úspěch prodlužujeme až do 24. listopadu.

 

Interaktivní expozice Leonardo dává návštěvníkům příležitost se hravou formou seznámit s Leonardovými vynálezy, uměním a vědeckou prací. To ale není všechno! Pro Leonarda v každém z nás je připraveno několik nových workshopů. Prostor pro vytváření a vynalézání, vybavený širokým sortimentem materiálů, můžete navštívit vždy první a třetí sobotu v měsíci od 14 do 16 hod. A témata workshopů jsou zajímavá: Letící stroje, Leonardova ztracená freska, Pohyblivý Vitruvián, Veselá mechanika a Kreslení robotů.

 

 

Díky interaktivním exponátům se vnoříte do Leonardovy mysli a zblízka prozkoumáte jeho vynálezy i vědecké práce, které předběhly svou dobu. Budete moci sestavovat anatomické modely, zatočit si s Vitruviánským mužem, hrát si ve velké replice Leonardova slavného vojenského tanku, což jistě ocení i vaše ratolesti, díky moderním technologiím můžete digitálně manipulovat a promítat obrazy Mony Lisy, reprodukovat Leonardovy nákresy, vkládat slova do úst přítomným na Poslední večeři Páně nebo si třeba jen otestovat své pozorovací schopnosti v malovacím kvízu.

 

Da Vinciho přístup k práci se stal trvalým příkladem inovace.

Výstava je určena hlavně rodinám s dětmi, ale přinese hluboký zážitek i osamělým zvědavcům a všem milovníkům uznávaného génia. Nejen z informačních tabulí si můžete osvěžit znalosti o tomto renesančním malíři, sochaři, architektovi, hudebníkovi, spisovateli, přírodovědci, vynálezci a konstruktérovi.

 

 

Výstavu Leonardo, kterou Objevárium pořádá k letošnímu výročí 500 let od jeho úmrtí, je potřeba vidět, zažít a osahat si na vlastní kůži.

 

 

Partneři projektu.

Hlavní podporu projektu poskytlo statutární město České Budějovice a společnost Sinop s.r.o.  Projekt podpořili také dva dlouhodobí partneři Objevária, společnosti Robert Bosch České Budějovice a Schwan Cosmetics.

 

 

 

 

Organizátoři.

Společnost Hrát2Objevovat, o.p.s. (H2O), která letos slaví své 10. narozeniny, organizuje projekty pod názvem Objevárium. H2O je organizace, která představuje interaktivní výstavy a programy pro děti v Jihočeském kraji i mimo něj. Jejím cílem je stálé centrum pro interaktivní učení. H2O si vybudovala silnou základnu s tak úspěšnými projekty jako Bzzukot/Mraveniště, Leťme vysoko, Objevárium, Mega Řecko a Hry a Klamy. Další z projektů H2O, prezentovaný pod názvem ObjevTo, nabízí programy ve školách a komunitních organizacích.

 

 

LEONARDO

Prodlužujeme až do 24. listopadu – objekt Solnice na Piaristickém náměstí, České Budějovice

 

Vstupné:
děti a dospělí: 80 Kč
rodinné (2 dospělí + 3 děti): 280 Kč
senioři a ZTP: 50 Kč
školní skupiny (nad 10 dětí): 50 Kč (2. osoba jako doprovod zdarma)

Otevírací doba:

Od soboty 14. září do neděle 24. listopadu - každý víkend od 11.00 do 18.00 hod.

 

Školní skupiny (nutná rezervace předem):
pondělí – pátek
8:30, 10:00, 11:30, 13:00, 14.30 nebo 16:00
Pro školní skupiny je nutná rezervace předem.

 

Aktuální informace o projektu, otevíracích hodinách a vstupném najdou návštěvníci na webu www.objevarium.cz

 

 

 

Tento projekt je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice.

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace