Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Scooter: Fanoušci nás překvapují na každém koncertě!

19.06.2019

Scooter: Fanoušci nás překvapují na každém koncertě!

Skupina Scooter se úspěšně drží bez přestávky na scéně již čtvrtstoletí, což je u kapel tohoto ražení zcela nevídaná věc. Navíc stále plní velké koncertní sály a neustále vydává alba. Tento německý fenomén se s velkou show opět představí v Českých Budějovicích. A vy můžete být u toho. Hlavní postava kapely H.P.Baxxter slibuje, že to bude opět velkolepá show.

 

 

Scooter v Českých Budějovicích vystupoval docela nedávno, jak jste si koncert užili?

Bylo to před třemi roky, za tu dobu se hodně odehrálo, ale pamatujeme si na skvělou atmosféru, a věříme, že bude ještě lepší.


Vzpomínám si, že tehdy to byla velkolepá show, co plánujete na letošní koncert, dočkáme se nějaké obměny?

Určitě ano, myslím, že budou fanoušci spokojeni.

Jste na scéně více jak dvacet let, vydali jste celou řadu alb. Je ještě něco, co vás může překvapit?

I po pětadvaceti letech máme stále davy fanoušků, co si víc přát? Vlastně nás překvapují na každém koncertě J

Vyvinula se scéna nějakým směrem? Vyletěli jste nahoru v době boomu euro dance, který jste okořenili o hardcore prvky a vytvořili si vlastní zvuk. Jste snad nejaktivnější kapelou z tehdejší doby.

Dnes jsou nesrovnatelně lepší možnosti ve využití digitáních technologií, při natáčení, na koncertech ve zvuku i v obraze. Ale základní pocit z muziky, ta chemie mezi pódiem a fanoušky, ty zůstávají stále stejné.  

Scooter Forever je vaše devatenácté studiové album, kdy se dočkáme jubilejního dvacátého alba a co od něj mohou fanoušci očekávat?

Zatím se ještě stále věnujeme koncertům, těch pětadvacet let jsme vlastně oslavili největším turné v historii, ale čas jít do studia určitě zase přijde.

Když se vrátíme na začátek, jaké tehdy byly vaše hudební vzory a kam jste to chtěli dotáhnout. Napadlo vás tehdy, že byste se mohli stát legendou ve svém stylu, která vydá dvě desítky alb?

Naše tehdejší vzory a kolegy jsme vlastně vyjmenovali v prvním hitu Hyper Hyper. Že se ale udržíme přes 25 let na scéně a budeme mít několik generací fanoušků, to nás tehdy nenapadlo. Je to obrovské štěstí.

Jste vlajkovou lodí německého trance, léta se pohybujete v komerční muzice, byly na vás někdy vytvářeny tlaky nahrávacích společností nebo jste vždy měli při skládání volné ruce?

Posloucháme novější muziku, sem tam se něčím necháme trochu ovlivnit, ale pod žádnými cílenými tlaky nejsme.

Ani vám se nevyhnuly obměny sestavy. Vídáte se někdy s bývalými členy. Měli jste jim někdy za zlé, že vystoupili z rozjetého vlaku?

Změna je život, lidé se schází a rozchází, ale žádná zloba z mé strany k bývalým členům není.

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace