Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Zpráva z utkání UNIQA Extraligy mužů (žen) pro web www.cvf.cz

07.05.2019

Zpráva z utkání UNIQA Extraligy mužů (žen) pro web www.cvf.cz

 INFORMACE

o utkání UNIQA Ex-ligy ročník 2018/19

ZÁPAS: VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – VK DUKLA LIBEREC  

PEREX:
Poslední bitva o titul mistra republiky, poslední zápas extraligy volejbalistů v letošní sezoně. Který z týmů zvedne nad hlavu ohromný pohár pro vítěze? V dosavadním průběhu finálové série platilo, že kdo je doma, ten vyhrává. Všechna místa v Českých Budějovicích už byla v pátek vyprodaná, spousta volejbalových příznivců prožívala zklamání, protože se prostě do Sportovní haly nevešli.
A přišli o mistrovské oslavy! Jihostroj získal 10. titul!

č.: 176 dne: 5. 5. 2019 v hod.: 18:00

VK Jihostroj České Budějovice – VK Dukla Liberec  3:0 (23,21,20) stav série 3:2

Rozhodčí: Krtička J., Rychlík D.

Počet diváků: 3560

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Mach, Křesťan, Staples, Todua, De Amo, Michálek, libero Kryštof. Střídali: Fila, Kraffer, Šotola, Ondrovič

Hosté: Leikep, Štokr, Grut, Veselý, Srb, Pietruczuk, libera Kopáček, Kunc. Střídali: Správka, Leikep, Indra, Holubec

Vyjádření:

Domácí:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Hlavně velký dík všem spoluhráčům, já jsem jim věřil. Dokázali jsme, že to jde. Zvládli jsme to a teď taky náležitě oslavíme.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „Je to nádhera. Dokázali jsme to i přesto, že Liberec byl dneska nejlepší z těch zápasů u nás. Štokr hrál skoro bezchybně. My jsme dva sety neustále dotahovali, bylo to psychicky náročný. Jsem rád, že kluci udrželi koncentraci a věřili si. Neskutečná atmosféra, výborní diváci, kotel úplně neskutečný. Strašně moc divákům děkuju.

Hosté:

Aleš Holubec (VK Dukla Liberec): „Těžko to hodnotit. Každý set jsme měli šanci to uhrát, v tom třetím úplně maximální. Mrzí nás, že jsme nedostali Budějovice víc pod tlak. Kdybychom vyhráli třeba set, bylo by to zajímavější.“

Michal Nekola (trenér VK Dukla Liberec): „Gratuluju Budějovicím k vítězství."

Popis utkání:

První bod utkání získali hosté. Mladý liberecký nahrávač Srb dával velký prostor především výbornému Janu Štokrovi, budějovický de Amo využíval smečaře Staplese a Michálka. Dukla měla do poloviny prvního setu lehce navrch (16:13), ale Jihočechům se podařilo srovnat (18:18). Body přibývaly střídavě na obou stranách, nakonec koncovku lépe zvládl Jihostroj, když setbol proměnil Max Staples z hlavního kůlu.

Jihostroji se nepodařilo zachytit nástup Liberce do druhého dějství, prohrával už 3:6, a proto René Dvořák poslal na palubovku univerzála Marka Šotolu. I za pomoci dvou chyb Severočechů (špatný příjem a přešlap třímetrové čáry) Budějovice dotáhly stav a ve Sportovní hale se znovu schylovalo k nervydrásající koncovce. Hráči na obou stranách sítě se překonávali v obětavých zákrocích v poli, míč ne a ne spadnout na zem. Za stavu 20:20 přišel na podání Šotola a svými dělovkami vybojoval setboly pro domácí. Naopak Štokr se za koncovou čarou mýlil, a to znamenalo zisk druhého setu pro Jihostroj.

Bojovníci z Dukly se nevzdávali. Tahoun Štokr k útokům přidal i body ze servisu a Liberečtí byli zase na koni (9:3). Domácím nepomáhaly oddechové časy ani střídání. Severočeši neměli co ztratit, Srb kombinoval se všemi spoluhráči a Dukla udržovala pětibodový náskok. Oba trenéři často vyzývali na pomoc „jestřábí oko“. Jihočechům se ale podařil fantastický obrat. Fila útočil z těžkých pozic, Mach se blýskl na bloku, liberečtí hráči nepochopitelně vyházeli své smeče do autu a domácí hala šílela nadšením. Stav 13:18 dokázaly Budějovice přetočit na 23:18! První mečbol odvrátil Aleš Správka, aby pak zkaženým podáním zápas ukončil. Jihostroj České Budějovice vybojoval svůj desátý mistrovský titul. Nejlepším hráčem posledního finálového utkání byl vyhlášen Petr Michálek.

Autor: Redakce VK Jihostroj Č.B., foto: Dan Kubát

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace