Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

16tý Budějovický Majáles. Čím rozzáří město letos?

22.04.2019

16tý Budějovický Majáles. Čím rozzáří město letos?

Nebylo by přeposledního květnového týdne, kdyby nebylo Budějovického Majálesu. 19. - 25. května, bude datem, kdy bude celé centrum Českých Budějovic oživeno neziskovým festivalem, který je pořádán místními středoškolskými studenty. Hudba, divadla, pouliční umění, filmové snímky a soutěž o Krále celého Majálesu. Ačkoliv je tento ročník v mnohém podobný předešlým, ten letošní bude přece jen zas něčím odlišný. V čem?

I když tradiční a oficiální zahájení bude probíhat v neděli na náměstí Přemysla Otakara II., první část festivalu bude odstartována již v sobotu 18. května v šest hodin večer. Bude se jednat o úplnou letošní novinku, nesoucí jméno Keškobraní. Keškobraní, není nic víc než speciálně upravená verze geokešingu. Což je hra, při které se hledají ukryté schránky pomocí zeměpisných souřadnic. Jen to bude pomajálesované.

Minimalismus v každodenním životě. Název přednášky nebo perfektní program na pondělní večer? Obojí je správně! Napadlo vás někdy, proč máte doma tolik věcí, kolik jich máte a co to dělá s vašimi životy? Minimalismus se stal velmi oblíbeným životním stylem a přednáška o něm by měla přiblížit užitečné tipy, jak snížit počet věcí, které máte ve svých domovech, ale i jak předcházet dalšímu hromadění. To vše v pondělí v 18 hodin, kavárna Datel. Ještě předtím bude na střeše HeavenGym probíhat novinka Henna tattoo session. Přesně šíté na míru těm, kteří se chtěli vždycky nechat potetovat, ale nikdy se neodvážili. Patříte mezi ně? Přijďte si poslechnout o úplných počátcích tetování po celém světě nebo si něco nechat vytetovat přírodní hennou.

Věděli jste, že na území Prahy se pohybuje přibližně 15 000 drogově závislých osob? Že Praha byla vždy centrem sexuálních služeb, kam se sjížděli zákazníci z celé Evropy? A že v úterý se o tom všem bude v Budějovicích povídat opět v kavárně Datel v 19 hodin? Ne, ne a ne? Výborně. Tuto přednášku jste potřebovali jako sůl. Pokud by to ale nebylo to pravé ořechové, v Malém divadle bude ve stejném čase připraveno představení "Milostný dopis ženě, kterou nemilujeme" od Depresivních dětí toužích po penězích. Mluvíce o dětech, je nutno zmínit i Dětské odpoledne. Pokud hlídaní vašeho sourozence či ratolesti nevyšlo, přijďte s nimi na Sokolský ostrov, kde si můžete užít odpoledne plné her a těšit se i na divadlo!

Středa přinese rozhodnutí stejně těžké, jako Sofiina volba. Na jedné straně bude Majálesová kavárna hostící rakovnickou kapelu Manon Meurt, která čítá na čtyři členy a milovníky hudebního stylu shoegaze. Naopak na straně druhé, bude za svůj program bojovat Náplavka, ruku v ruce s tradičním autokinem a filmem Pulp fiction. Který ze dvou bodů programů bude jasným šampiónem?

Veškerý čtvrteční potlesk z rukou návštěvníků rozhodně vezme slovenská kapela From Our Hands. Po deváté hodině večerní vystoupí v Majálesové kavárně a ukáží co v minulosti předvedli i na takových festivalech jako je Rock For People, Mighty Sounds či koncerty s kapelami jako Rise Against, Sum 41, Yellowcard nebo The Prodigy. Bude o co stát. Předskokanem by jim doslova mohli posloužit skejťáci na Skate Contestu, konajícím se na Piaristickém náměstí. Skokanské rampy se budou prohýbat již od šesti do půl deváté.

Páteční vyvrcholení nebude jen o obrovském studentském průvodu a vyhlášení letošního Majálesového Krále, ale také o odpoledni naplněném hudbou. Chief Bromden, Elections in the deaf town, Iggy Mayerov, Houpací Koně, The Atavists, Gospel Dating Service,Vložte Kočku, Zvíře jménem Podzim, Paul Stephan nebo FVLCRVM. To a ještě více bude čekat na návštěvníky pátečního open air. Již od odpoledne do pozdních večerních hodin.

Necháte si snad tohle všechno ujít?

 

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace