Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Motor přejel Havířov a pojistil si vedoucí

10.10.2018

Motor přejel Havířov a pojistil si vedoucí pozici

Motor po vlažnějším začátku nabral na obrátkách a postupně přidal pět branek. Tři body si připsal dnes skvělý David Gilbert, který si zapsal premiérový soutěžní gól Motoru, k tomu ještě dvě asistence. Motor tak porazil Havířov 5:1 a pojistil si vedoucí příčku Chance Ligy.

Začátek utkání se více povedl Havířovu, který měl hned ve čtvrté minutě možnost otevřít skóre v početní výhodě. Jan Strmeň všechny střely a šance pochytal. V osmé minutě zápasu měl domácí Motor k dispozici první přesilovou hru v utkání. Největší možnost měl Lukáš Endál, který střelou z první přestřelil Bláhovu branku. V šestnácté minutě viděla zaplněná Budvar aréna první branku svého týmu. David Gilbert objel branku Havířova a poslal puk do místa, kde stál připravený Martin Novák, který neměl problém poslat puk za bezmocného Bláhu. Za minutu jásala Budvar aréna podruhé. Žiga Pavlin si dojel pro nahozený kotouč k mantinelu a z kruhu prostřelil Bláhu mezi rukou a tělem. V první třetině se už nic jiného nestalo a Motor tak odešel do kabin s dvoubrankovým náskokem.

První velkou šanci ve druhé třetině měl Martin Novák, který se pěknou přihrávkou od Endála dostal úplně sám před Bláhu. Při zakončení však byl faulován a nedokázal překonat Bláhu. Motor si tak mohl zahrát přesilovou hru pět na tři. V ní měl velkou šanci Přikryl, který vystřelil z prostoru mezi kruhy, jeho střela letěla těsně vedle Bláhovy brány. V sedmadvacáté minutě se pokusil dostat před bránu Havířova Jakub Babka. To se mu povedlo, ale nedokázal překonat havířovského brankáře. V polovině utkání přidal Motor třetí branku. David Gilbert poslal parádní přihrávku za obranu Havířova, kde byl rozjetý Pavel Pýcha, který bekhendovým blafákem překonal Bláhu. Další, už čtvrtou branku přidal Motor o tři minutyy později. Martin Beránek nahazoval puk na bránu a jeden z hostů usměrnil puk za Bláhova záda. V sedmatřicáté minutě se Motor radoval popáté. David Gilbert ujel havířovské obraně a nekompromisně poslal puk do horního růžku Bláhovy brány. Motor si ve druhé třetině vytvořil komfortní pětigólový náskok.

První velkou šanci v závěrečné třetině měl znovu Motor. Ondřej Kachyňa tečoval nahození na bránu Havířova, puk letěl těsně vedle Bláhovy brány. O dvě minuty později ujel Beránek společně s Dančišinem do přečíslení dva na jednoho. Beránek však špatnou přihrávku netrefil připravenou hůl Dančišina. V sedmačtyřicáté minutě střílel Plášil od modré čáry, Bláha jeho střelu viděl a schoval do lapačky. V polovině třetí třetiny ujel Radek Veselý obraně Motoru. Volil rychlou střelu těsně za modrou čáru, trefil však přesně prostředek branky, kde stál připravený Jan Strmeň. O dvacet vteřin později si zapsal Havířov čestnou branku. Radek Pořízek si dojel pro odražený puk a poslal ho brány. Necelých sedm minut před koncem prověřil Pavel Pýcha brankáře Havířova, když vyslal velice nepříjemný projektil. Bláha vyrazil puk maskou a následně přerušil hru.

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace