Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Volejbalový klub České Budějovice - Cíl pro letošní sezonu je jasný. Finále.

01.10.2018

Cíl pro letošní sezonu je jasný. Finále.

Dva dny před začátkem nové extraligové sezony uspořádal volejbalový klub VK Jihostroj tiskovou konferenci. Přímo na volejbalové palubovce zveřejnilo vedení klubu své cíle pro nadcházející ročník a představilo novinky, na které se mohou volejbaloví fanoušci těšit.

Letos se Jihočeši budou soustředit převážně na tuzemské soutěže.  Čekají nás dva vrcholy sezony, chceme se minimálně dostat finále Českého poháru a do finále UNIQA extraligy mužů. Cíle jsou jasné. Neustoupit ze svých pozic a vrátit se mezi českou elitu,“ prozradil prezident klubu Ing. Jan Diviš.

V kádru budějovických volejbalistů se představí dvě nové tváře. Posilou, od které si vedení klubu hodně slibuje, je třiatřicetiletý španělský nahrávač Miguel Angel De Amo. „Měl by být vůdčí osobností týmu. Takovou, která nám koncem loňské sezony citelně chyběla,“ potvrdil prezidentova slova hlavní trenér týmu René Dvořák.  Druhou zahraniční posilou bude australský smečař Max Staples, který se k manšaftu připojí až dnes. „Moc času na sehrání se spoluhráči mít nebude, uvidíme, jestli zasáhne do prvního zápasu,“ doplnil René Dvořák. Všeobecně bude chtít trenér Dvořák spolu s asistentem Tomášem Skolkou do hry více zapojovat mladé hráče. Mladé naděje klubu Šotola a Polák určitě dostanou na palubovce v letošním ročníku větší prostor.

Manažer klubu Robert Mifka zmínil jednu z novinek, kterou by měli uvítat fanoušci. „Díky spolupráci s městem České Budějovice najíždíme na nový systém vydávání vstupenek, kdy si naši fanoušci budou moci koupit vstupenky online přes CBsystem. Dále se budeme chtít více zaměřit na rodiny s dětmi, vylepšit pro ně dětský koutek a připravit takový program, aby se volejbal pro ně stal pravidelným víkendovým programem, dodal Mifka.

První extraligový zápas čeká volejbalisty Jihostroje už tuto sobotu od 18 hodin na horké půdě Kladna. Doma se poprvé hráči předvedou v úterý 16. října, kdy zápas bude vysílat živě i Česká televize.

 

 

 

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace