Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Geniální skladatel Václav Votruba přivedl své soubory na letní parket ke Slávii!

30.08.2018

 

Geniální skladatel Václav Votruba přivedl své soubory na letní parket ke Slávii!

 

Kapely After Rain a The River Of The Lost Souls byli k vidění ve čtvrtek večer na letním parketu u Slavie. A bylo se na co dívat. Kapela After Rain byla ještě donedávna studiový projekt, ovšem po několika řadových deskách se šéf spolku rozhodl, že ho postaví na pódium.

 

Dle původních informací měla hrát první kapela River Of The Lost Souls, která je mnohem jemnější, než After Rain, ale opak byl pravdou a tak se po sedmé hodině večerní rozezněl tvrdý tón kytar, který rezonoval celým městem.

Dark metaloví After Rain presentovali průběh svých čtyř desek, přičemž nejpoutavější byla skladba February 24, 1989, klipovka z alba The Funeral Marches. A po vzoru této skladby kapela vsadila na pomalejší věci, který letní srpnový večer proměnil v poněkud melancholický.

 

Pokud jste se ještě s tímto pozoruhodným projektem nesetkali, tak věřte, že se jedná o velice originální nápad tohoto tisíciletí. Votruba svými deskami rozvířil stojaté undergroundové vody. Jeho práce si všimlo i významné vydavatelství Metal Age a na deskách After Rain je celá plejáda významných hostů českého podhoubí.

 

Melancholie je devízou i druhé Votrubovy kapely The River Of The Lost Souls, které se podařilo natočit skvělou desku The Midnight album. Kapela zpočátku přehrála ale skladby  nové, které jsou více skočnější a ulétávají až ke grunge.  Nicméně dočkali se i to, co vlastní zatím jedinou desku, čímž se vyrovnala hladina melancholie s předchozí kapelou.

 

The River už nejsou tak tvrdí ani temní. Je zde kladen především na vynikající zpěv Barbory Urbanové a silnou kompozici. Když přidáme kytarovou zručnost Jakuba Vondrky, máme ve výsledku hotovou kapelu vysoké úrovně.

 

 

 

 

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace