Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

The Atavists se podruhé zastavili před K2 a jejich vystoupení bylo grandiózní

15.08.2018

 

The Atavists se podruhé zastavili před K2 a jejich vystoupení bylo grandiózní

 

Kapela z Hradce Králové presentuje tzv. stoner rock s vlivy grunge obohacený technickou zručností všech muzikantů. Už to samo o sobě slibuje skvělou podívanou.  Hradečáky podpořili místní Love Gansters v čele s mistrem Marothou. To slova o podívané jen podtrhuje.

 

Očekávání nebylo daleko od pravdy. Za horké druhé srpnové středy se svých nástrojů chytla právě Marothova ujetá banda. Chlapci hrají elektro punk a tak krom elektronické muziky přivezli i skutečné věci z elektra. Například pračku, vysavač a tranzistor. To je tedy důslednost. Jen si tak říkám, kdyby to tak dělala každá kapela, co by si braly na pódium pak takové agro kapely?

Hudba stejně jako visáž je veselá, poslechová a hlavně zábavná. Kluci jsou zkrátka šoumeni. Zde nelze očekávat nějaké umělecké eskalace, nicméně dobře se to poslouchá a baví to. Já bych k tomu punku ještě přidal slovíčko retro, protože to kolikrát připomíná slavné diskotékové osmdesátky.

 

The Atavists ohromili hnedka úvodním songem, kdy prostě ukázali, že na ty své nástroje pořádně umí a nemají je doma jen na ozdobu nebo pro srandu. Kapela se pak rozjela a byl k nezastavení. Byli jsme svědky několika hudebních proměn, pěkných sól a silných refrénů. Dohromady to dávalo vysokou školu kreativity.

 

Je fakt, že časem se skladby začaly slévat do jedné, ale to nic nemění na tom, že co kus, to šperk. A blýskalo se toho skutečně moc. Blýskalo se i na obloze a zvedal se vítr. Sokolák čekala studená sprcha, která naštěstí nepřišla od účinkujících, kteří nezklamali ani na konci a potěšili posluchače. Zvláště ti náročnější museli být potěšeni hodně.

 

 

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace