Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

K hnutí českých umělců proti Babišovi se přidává i kapela Arakain

15.08.2018

K hnutí českých umělců proti Babišovi se přidává i kapela Arakain

Po panu Macháčkovi, Klusovi a dalších umělců se k iniciativě proti současnému premiérovi přidává i heavy metalová kapela Arakain. Ta sice přiznává, že se asi v rámci svého stylu nepotká s působením firem bývalého agenta STB, ale svým krokem chtějí vyjádřit podporu umělcům, kteří se mu postavili. Udělá něco podobného i Krajčo se svou kapelou Kryštof?

Agrofert sponzoruje celou řadu hudebních aktivit a nikdo nepochybuje, že ho i nadále řídí současný premiér vlády. Někteří muzikanti nechtějí tak brát peníze od koncernu, jehož šéfa neuznávají. Považují to za pokrytectví a tak se raději vyhnou akcím, kde má tento pán dosah.

Skupina Arakain pojala svůj boj proti oligarchovi ve svém prohlášení, kde vyjadřuje podporu zainteresovaným umělcům, čímž rozproudila debaty, zda se mají muzikanti vyjadřovat politické situaci v zemi. Zde je třeba říct, že to byli vždy právě rockoví a undergroundoví  umělci, kteří vždy kritizovali špatný systém. A to i v dobách hluboké totality. Oni byli ti podvraceči a proto je komunisté tak nenáviděli. Takže pokud mají pocit, že se vrací jeho praktiky, je podpora boje proti jeho vlivům namístě.

Vyjádření skupiny Arakain v plném znění:

Arakain se v rámci svého žánru pravděpodobně nepotká s dosahem působení firmy jediného muže. Přesto si my členové kapely uvědomujeme, že nás všechny ovlivňuje na každém kroku a v každém oboru našich činností. Proto nesouhlasíme se strategií vlády jednoho muže a státu jako jeho firmy. Chceme tímto vyjádřit podporu současného hnutí českých umělců vystupujícího proti politice premiéra Babiše. Věříme, že po 36 letech úspěšně kariéry Arakainu to nikdo nebude brát jako přihřívání polívčičky, nýbrž jako postoj a názor mužů zralého věku, životních zkušeností a snad i rozumu.“

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace