Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Rockfest Dačice – report ze sobotní podvečerní návštěvy

04.08.2018

 

Rockfest Dačice – report ze sobotní podvečerní návštěvy 

 

Rockfest Dačice se pěkně za rozrostl za ta léta, co funguje a mám pocit, že areál v zámeckém parku už pomalu přestává pobírat davy fanoušků rockové, potažmo metalové muziky. Třináctý ročník se povedl perfektně a bez zbytečných excesů oproti tomu loňskému, kdy ochranka neuhlídala jednoho výtečníka a ten napadl zpěváka kapely Hentai Corporation.

 

V okolí zámeckého parku je vše řešeno ideálně. Parkování, občerstvení, navíc amfiteátr není od města daleko, takže si návštěvníci mohou vychutnat komfort nedalekých restaurací. Co se dá festivalu vyčíst je nedostatek invence při výběru kapel. To se ovšem dá pochopit při pohledu na poklidné stojaté vody našeho bigbítu, kdy se jen za čas vynoří nějaká ta větší ryba.

 

Tou poslední, které se to povedlo, je klatovská veselá kopa Trautenberk. Je dobře, že po ní pořadatelé sáhli, protože tahle kapela vždy dobře pobaví. Po nich přišla legenda slovenského heavy metalu Metalinda, kterou mám docela rád za její první dvě desky, ale tady to kapele nějak nešlo, Vše bylo pomalejší než na albech a tak nějak to neustále dřelo.

Je třeba říci, že Rock fest Dačice je hodně o vkusu, pokud chcete si užít muziku. Festival má jasně nastavené hranice a málokdy zaletí do jiných stylů jako je třeba thrash metal anebo čistý  heavy metal. Vše se drží v rámci českého bigbítu či agro metalu, chcete-li. Což je škoda.

 

Další kapela sobotního večera byla Limetal, tady je jméno nové, ale muzikanti nikoliv, neboť jsou to odejití muzikanti od Citronu. Takže jsme zase ve stojatých vodách. Oceňuji na kapele, že se snaží jít vlastní cestou, ovšem stejně nejvíce potěšily staré fláky od již zmíněné legendy.

Doga – další stálice a jistota českého bigbítu. Dobře se to poslouchá, dobře se u toho pije. Tak nějak to má působit. Spousta lidí sem nejde ani tolik za muzikou, ale proto, že je to tady vždycky dobrý mejdan. A Doga je k tomu ideální poslechovka.

 

To už nemohu zcela říci o kapele Traktor, která je pro mě nečitelná. Oceňuji, že je tady konečně něco nového mezi těmi dinosaury, ale mě ta kapela prostě nebaví. Je to takový ten dřevní agro metal. U tohoto specifického pojmenování ryze českého stylu bych se pozastavil, neboť to přesně sedí. A pokud s tím má někdo problém, tak nechť si prosím uvědomí, že poslouchá skupinu s názvem Traktor.

 

Vše nakonec zachránili Krucipüsk, kteří se z toho agra vymykají a jejich vystoupení je vždy perfektní. Uzavřeli tak třináctý dačický mejdan, který pokračoval i po produkci do ranních hodin. Tak příští rok zas a třeba i na oba dny.

 

 

 

 

 

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace