Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Zpráva z utkání UNIQA Extraligy mužů (žen) pro web www.cvf.cz

26.03.2019

Zpráva z utkání UNIQA Extraligy mužů (žen) pro web www.cvf.cz

 INFORMACE

o utkání UNIQA Ex-ligy ročník 2018/19

ZÁPAS: VK JIHOSTROJ ČESKÉ BUDĚJOVICE – SKV ÚSTÍ NAD LABEM

PEREX:
Jihostroj České Budějovice mohl v souboji s Ústím nad Labem rozhodnout čtvrtfinálovou sérii již ve třetím utkání v domácím prostředí. Oba předchozí zápasy se vyvíjely podle papírových předpokladů a ukázaly kvalitu vítěze základní části. Ten dnešní byl však mnohem dramatičtější.

č.: 147 dne: 25. 3. 2019 v hod.: 18:00

VK Jihostroj České Budějovice – SKV Ústí nad Labem 3:1 (-21, 12, 21, 17)

Rozhodčí: Činátl R., Rychlík D.,

Počet diváků: 1100

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Mach, Šotola, Staples, Ondrovič, De Amo, Michálek, libero Kryštof. Střídali: Křesťan, Todua, Fila, Kraffer, Kupilík,

Hosté: Willyam Da Silva, Wilson, Kramar, Koci, Tibitanzl, Bartůněk L., libero Kořínek. Střídali: Šulava, Průcha,

Vyjádření:

Domácí:

Radek Mach (kapitán VK Jihostroj České Budějovice): „Jsem rád, že se nám to po prvním setu podařilo otočit a zvládli jsme to. Doufám, že zaslouženě postupujeme.“

René Dvořák (trenér VK Jihostroj České Budějovice): „My jsme dneska nevstoupili do zápasu vůbec dobře, musím za to hráče trochu vypeskovat. Mysleli jsme si, že to půjde samo. Ústí hrálo dobře, odvážně, naprosto si set zasloužilo. I přesto, že náš výkon nebyl excelentní, jsme tam!

Hosté:

Filip Kramár (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): „Gratuluju domácím k postupu do semifinále. Byli po celou dobu lepším týmem než my. My jsme bojovali a hráli s nadšením. Jsem rád, že jsme aspoň prohráli s tím nejlepším týmem.“

Jakub Salon (trenér SK Volejbal Ústí nad Labem): „Dneska jsme moc chtěli vrátit sérii do Ústí, protože by si to naši fanoušci zasloužili. Myslím si, že jsme tu sérii neodehráli špatně. Bojovali jsme o každý míč. Přehrál nás lepší tým. Gratuluji Budějovicím.

Popis utkání:

Severočeši nepřijeli odevzdat svou kůži zadarmo. V prvním setu překvapili domácí bojovným výkonem, tvrdými údery vynikal především univerzál Kramár. Jihostroj začal trochu nervózně, nezachytil úvodní nápor hostů, a tak Ústí získalo poměrně nečekaně úvodní set v utkání.

Domácí hráče prohraný set zdravě naštval. Trenér Dvořák poslal na palubovku zkušenějšího Křesťana a bijce Toduu a Jihostroj v kvapíkovém tempu srovnal stav setů na 1:1.

Ve třetím dějství Českobudějovičtí hnaní bouřlivou atmosférou ve Sportovní hale rychle utekli až na 22:12. Pak se hostům podařilo skóre malinko srovnat, větší drama ale domácí nepřipustili. Druhý set vyhráli poměrem 25:21.

Čtvrtý set patřil Filipu Křesťanovi. Rozehrál se k výbornému výkonu, smečoval ze všech pozic a dotáhl svůj tým k vítězství a tím pádem i do semifinále.

Autor: Redakce VK Jihostroj Č.B., foto: Dan Kubát

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace