Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Jihočeské divadlo v jednom kole

05.05.2021

Blíží se konec sezóny 2020/2021. Čas uzavřít další kapitolu Jihočeského divadla a začít psát novou. Pro všechny soubory Jihočeského divadla to byla sezóna „nejistá“. Zkoušení inscenací do šuplíků, premiéry bez diváků a mnoho on-line aktivit pro naše diváky. Takový byl náš divadelní rok. Věříme, že následující sezóna už bude „normální“. A jediné, co si přejeme je hlediště plné diváků. 

 

Sezóna 2021/2021 v číslech 

Jihočeské divadlo plánovalo uvést celkem 17 premiér. Podařilo se odehrát 3 premiéry (Zabiják Anders, Holky a kluci a Karkulka vrací úder). V on-line prostoru jsme uvedli 5 premiér (Selský baroko, Polská krev, 3+1, Rádio Svobodná Bystrouška, Café Groll)

 

Divadelní on-line prostor JD oživilo celkem 9 projekty (Adventní kalendáře JD, V.S.U.V.K.A., Úča musí pryč, Elity, Norbert – neviditelnost existuje, Velké putování s Malým divadlem, Písně proti trudomyslnosti z MD, Čaj o páté se seniory, Baletní školička on-line). 

 

Během adventu a Velikonoc opera JD hrála 12krát ze střechy radnice a 5krát vyjel Džubox JeDe s hity z Malého divadla. Obě tyto aktivity plánujeme zachovat i pro nadcházející sezónu. 

 

K "nejisté" sezóně jsme přistupovali zodpovědně a snažili jsme se udržovat živou kulturu živou. 

 

Předplatné – prodej spuštěn k 3. květnu 

Pro všechny naše příznivce a diváky jsme 3. května spustili prodej předplatného na sezonu 2021/2022. Opět lze vybírat z dvou typů. Najisto pro diváky, kteří preferují stejné místo v hledišti a předem daný termíny. Bez limitů pro všechny ty, kteří se nechtějí vázat místem ani termínem. 

 

Pro diváky ve věku 65+ máme skvělou novinku. Cena vstupenky na jakékoliv představení na scénách JD bude za jednotnou cenu 150 Kč. 

 

Předplatné lze nově koupit on-line

 

Projekt Elity a Neviditelný Norbert 

JD pokračuje v on-line výukách, které jsou velmi úspěšné. V.S.U.V.K.A. k dnešnímu dni měla 25 repríz. Tomáš Ondřej Pilař vyučoval on-line nejen pro žáky Jihočeského kraje, ale např. i žáky základních škol na Znojemsku. K těmto projektům přibyly další dva. Norbert – neviditelnost existuje v režii Ateliéru 3D je zaměřen na téma přehlížení jednotlivců ve společnosti a je určen pro dramatické kroužky. Podcast Elity, který je ideálním nástrojem pro výuku dějin 20. století. O Elity projevilo během jednoho týdne zájem celkem 15 středních a základních škol

 

KONTAKT

Jihočeské divadlo, Dr. Stejskala 424 / 19, 370 47 České Budějovice www.jihoceskedivadlo.cz / 

Eva Marečková – marketing Jihočeského divadla 

tel.: 604 229 306, eva.mareckova@jihoceskedivadlo.cz

 

Naše on-line aktivity uvádíme za podpory Jihočeského kraje, které poskytlo dotační prostředky na realizaci divadelní sezony Jihočeského divadla v roce 2021.

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace