Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Co je kampaň "Bezpečná rouška"?

21.04.2020

Tisková zpráva OS ČČK České Budějovice z 9. 4. 2020

Bezpečná rouška

 

Co je kampaň "Bezpečná rouška"? Oblastní spolek Českého červeného kříže v Českých Budějovicích zahájil kampaň „Bezpečná rouška“. Každý, kdo šije bavlněné roušky a chce pomoci svému okolí, je může přinést od pondělí do soboty vždy od 14 do 17 hodin do sídla Oblastního spolku ČČK v Husově ulici 20 v Českých Budějovicích, nedaleko Dlouhého mostu směrem do centra. Takto získané roušky budou desinfikovány, zabaleny a distribuovány po celém Jihočeském kraji. 

Proč  „Bezpečná rouška“?  Roušky šije, kdo má ruce a šicí stroj - za což všem patří obrovský DÍK! Ale s přibývajícími nakaženými v Jihočeském kraji hrozí nebezpečí kontaminace roušek. Budeme je proto ve velkém sterilizovat, aby rouška, která doputuje od švadlenky k tomu, kdo ji potřebuje, byla rouškou bezpečnou. Aby nedocházelo k nechtěnému šíření nemoci.  

Komu je "Bezpečná rouška" určená? Budou doručovány v první řadě seniorům, kteří jsou v těchto dnech ohroženi novým tipem koronaviru Covid-19 nejvíce. Samozřejmě, bude-li roušek nadbytek, dostane se i na běžné občany Jihočeského kraje. Primárně se tedy roušky dostanou do rukou řadových občanů, nikoliv institucí či firem. 

Jak víme, kde roušky chybí? Český červený kříž České Budějovice je členem Pnelu NNO - to je sdružení nestátních neziskových organizací. Panel NNO je součástí pracovní skupiny krizového štábu Jihočeského kraje. Mimo jiné máme na starosti monitoring materiálních potřeb v jednotlivých obcích v celém Jihočeském kraji. Kde co schází víme tedy "z první ruky" :o)

 

 

                                                                                                             Blanka Černá

                                                                                                     Vedoucí zdravotnictví a 

                                                                                                       kriz.řízení 

                   

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace