Jihočeský kalendář akcí - kultura, koncerty, zábava, sport, ubytování

Jih Noviny

JIHOČESKÝKALENDÁŘAKCÍ

Mimoni nadchli dětské obecenstvo na otáčku v Týně nad Vltavou!

01.08.2019

Mimoni nadchli dětské obecenstvo na otáčku v Týně nad Vltavou!

Druhé prázdninové nedělní dopoledne v Týně patřilo dětem, neboť právě pro ně připravilo týnské ochotnické divadlo hru Já, Padouch inspirovanou celovečerním filmem hollywoodské produkce. A že to byla adaptace velice zdařilá, uznaly jak rozzářené obličeje dětí, tak jejich dospělý doprovod.

Koho by nebavily ty žluté potvory opředené neustálými průšvihy, které je nechtíc vyvolají a které slouží vždy největším padouchům. Známe je všichni z televize v kreslené podobě.  Ale kdo je kdy viděl v životní velikosti? To se poštěstilo jen dětem v Týně.

Hodinová komedie čiší humorem tu jemným, tu břitkým hodný pro pochopení těch dětí, které si libují ve škodolibosti.  Některé hlášky pochopí jen dospělí, což není vůbec na škodu. Samotná hra pak sleduje jednoduchou linii příběhu, která je pochopitelná i pro malé děti a ty větší nenudí. Vše je správně vyváženo a navíc ještě umocněno otáčivým hledištěm a tím neustále měnnou scénou.

Hru lze jen doporučit.  V srpnu ji na otáčku v Týně nad Vltavou bude  možno vidět ještě v neděli 11.8. pokud počasí dovolí. Ale podle všeho má divadlo na počasí páky, neboť po skončení hry začalo okamžitě pršet jako by to bylo součástí hry. Tak snad se i v srpnu dočkáme pěkného počasí.

 

      Jihočeský kalendář akcí

      Generální partner

O nás

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace